Om mig

Mona Reimer

 

Född 1958. Autodidakt.

 

Jag heter Mona Reimer och bor i Osby i norra Skåne. Jag föddes 1958. Min konstnärlighet är medfödd. Min far stöttade mig alltid i min "konstnärliga” utveckling. I barndomen mest i form av block och kritor. När jag kom i tonåren köpte han oljefärger och dukar. Vi åkte ut i naturen med kaffekorg och målarutrustning. Där satt vi framför samma motiv och målade. Det är intressant hur vi människor uppfattar det vi ser runt oss. Lika men ändå olika.

Åren gick och jag deltog i ett par kvällskurser i olja. Någonstans på vägen övergick jag till att måla med acryl. Pigmenteringen är den samma i olja och acryl men bindemedlet skiljer sig åt.

Acrylfärg torkar mycket fortare och därmed kan man slutfernissa tavlan ganska omgående. År 2002 blev jag medlem i Nordskånska Konstnärsgillet. Samma år hade jag min första utställning i Visseltofta på Café Veabacken. Sen har det bara rullat på. Jag deltar i Nskg:s årliga utställningar med undantag för någon paus, som jag ibland behöver ta.

Inspiration

Jag tycker om att vara ute i naturen och fånga ögonblick av ljus och färgskiftningar som uppstår under dagens gång. Jag går gärna ut i skog och mark för att hitta inspiration. Någon gång tar jag kaffe och mackor och sätter mig i ett bra placerat älgtorn, med förhoppning att ett par älgar ska stryka förbi. Vid havet skiftar ljuset ständigt. Där sitter jag på stenarna och låter dagen komma och gå. Som person är jag dock skogsmänniska.

 

Rödhaken och cyklar

Vårens skira grönska, hösten med hela den varma färgskalan, stenar vid havet, vatten i alla former, fåglar, och djur vill jag gärna måla . Det finns dock fler sidor i mitt måleri. Jag har med åren fastnat för vissa attribut. Rödhaken är alltid med någonstans. Delar av eller hela cyklar finns ofta med på många målningar. Trädgårdsidyller, kvinnor som cyklar målar jag gärna. Ett och annat stilleben har sett dagens ljus i min ateljé. Det kan smyga sig in en liftande höna på någon pakethållare och ibland siktar någon höna mot stjärnorna och hamnar i trädtopparna.

 

Glädje och avkoppling

Min förhoppning är att människor kan finna min konst lugn och harmonisk och att somliga kan hitta en gnutta humor i en del målningar. Det är en stor glädje och avkoppling att måla. Tiden bara flyger iväg, det vet nog alla som utövar någon form av hobbyverksamhet.

Copyright 2012 © All Rights Reserved