Om mig

Mona Reimer


Född 1958. Autodidakt.


Jag heter Mona Reimer och bor på landet i norra Skåne. Det konstnärliga är jag född med. Jag målar numera i akryl på duk. Inspiration får jag från djur och natur.  

Jag har haft utställningar sen år 2002.  Numera målar jag på heltid och lever min livslånga dröm om ett konstnärsliv.

 

Inspiration

Jag tycker om att vara ute i naturen och fånga ögonblick av ljus och färgskiftningar som uppstår under dagens gång. Jag går gärna ut i skog och mark för att hitta inspiration. Vid havet skiftar ljuset ständigt. Där sitter jag  på stenarna och studerar vattnets rörelser. Jag tycker mycket om att vara vid havet men som person är jag dock skogsmänniska.


Rödhaken och cyklar

Vårens skira grönska, hösten med hela den varma färgskalan, stenar vid havet, vatten i alla former, fåglar, och djur vill jag gärna måla . Rödhaken är alltid med någonstans på mina tavlor sen den dag han kom inhoppande i mitt galleri då jag hängde tavlor, tittade sig runt och sen hoppade han ut igen.

Delar av eller hela cyklar finns ofta med på många målningar. På senare år har jag målat hönor...i mängder.

Jag använder gärna palettkniven till mina målningar och jag blandar färgen intuitivt. Om någon frågar hur jag blandat en färgkombination får jag tänka till ordentligt.


Glädje och avkoppling

Min förhoppning är att människor kan finna min konst lugn och harmonisk  Det är en stor glädje och avkoppling att måla. Tiden bara flyger iväg, det vet nog alla som utövar någon form av hobbyverksamhet.